Baie de aburi vs Saună cu infraroșu

Care sunt diferențele?Este unul mai eficient ca protocol pentru sănătate decât celălalt?

Ieșiți din umbra vaporilor care se scurg,impenetrabili,pentru a înțelege spectrul de beneficii pentru sănătate dezvăluit prin lumina terapiei cu saună cu infraroșu în comparație cu baia de aburi.

Dorința de a ne optimiza sănătatea prin terapia termică este globală,străveche și naturală pentru experiența umană.Istoria metodologiei din spatele proiectării unităților de căldură create pentru a induce transpirații abundente este lungă,texturată și inventivă.Există multe opțiuni disponibile pentru a alege din momentul în care începeți călătoria către terapia termică.Când vine vorba de saune cu abur și infraroșu,cum puteți ști care este metoda cea mai eficientă?

Camerele de aburi sunt populare în sălile de sport,spa-urile și cluburile din intreaga lume.Sunt renumite pentru capacitatea lor de a induce stări profunde de relaxare și detoxifiere prin cantități mari de transpirație.Înțelegerea istoriei și a mecanismului din spatele camerei de aburi vă va ajuta în călătoria dvs. prin terapia termică și vă va permite să faceți alegerea iluminată.

Saunele cu infraroșu pentru casa dvs. nu se bazează pe metodologia veche pentru a produce beneficii pentru sănătate evoluate,ci folosesc mai degrabă tehnologie de vârf și măiestrie.Cu venerație față de tradiția antică,împreună cu cele mai recente descoperiri științifice,sauna cu infraroșu este capabilă să ofere beneficii multietajate pentru sănătate.Aduceți la lumină riscurile pentru sănătate asociate cu baia de aburi și faceți alegerea potrivita pentru dvs.!

Ce este o cameră de aburi?

Camerele de aburi sunt o practică veche și globală a terapiei termice care utilizează în mod specific căldura umedă pentru a induce transpiratia.Este necesar un spațiu închis pentru captarea aburului care se produce folosind o varietate de metode.Apa este încălzită si transformata in vapori pentru a crea un mediu 100% umed în incintă.Camerele de aburi necesită o temperatură mult mai scăzută (37-48 grade celsius),în comparație cu sauna tradițională uscată.Intensitatea umezelii induce transpirații abundente fără a crește temperatura externă.

Mecanismul din spatele producției de abur s-a schimbat de-a lungul secolelor de utilizare prin evoluția tehnologică.Baile de aburi inițial au fost construite în jurul unui izvor fierbinte natural.Pe măsură ce baia de aburi sa răspândit în popularitate în întreaga lume,au fost explorate diferite metode de creare a vaporilor.Vărsarea intenționată a apei peste roci fierbinți pentru a produce abur într-o structură închisă a devenit cea mai populară.Astăzi,un generator electric este folosit pentru a aduce apa la temperatura de fierbere și vaporii fierbinți sunt eliberați în cameră.

Intensitatea umezelii din aer nu permite transpirația de pe suprafața pielii să se evapore și astfel crește temperatura internă a corpului.

Structura camerelor de aburi variază,de la incaperi mici în interiorul caselor oamenilor până la edificii cu faianță de lux găsite în spa-uri și săli de sport.Adesea,camerele de aburi sunt spații publice comune și sunt separate în funcție de sex,așa cum este cazul vestiarului.

Pe măsură ce aburul se formează în spațiul închis,se creează un perete de abur vizibil impenetrabil.Este dificil de văzut dincolo de lungimea propriului braț în timp ce vă scufundați în baia de aburi.Respirația poate deveni tensionată și incomodă și nu este recomandat să rămâneți în abur mai mult de douăzeci de minute.Adesea,indivizii își fac băile de aburi la intervale de timp,deoarece aburul și umezeala devin foarte incomode.

Baia de aburi: o scurtă istorie

Baia de aburi își are rădăcinile în marele imperiu roman și grec.Această tradiție s-a răspândit în Europa în epoca victoriană și astăzi se găsesc în săli de sport,spa-uri și cluburi din întreaga lume.

Băile romane și grecești au pregătit calea spa-ului modern de astăzi,oferind atât baie de izvor fierbinte,cât și camere de aburi construite intenționat.Baia de aburi a oferit o oportunitate de a purifica corpul prin transpirații intense deschizând porii pentru a detoxifica corpul poluanților,promovând astfel stări de sănătate sporite.

Purificarea corpului a fost intenția inițială din spatele băii romane și grecești,dar ritualul a evoluat într-un loc de întâlnire socială,unde s-au luat decizii politice și s-au încheiat afaceri.

Baia romană și greacă a fost o piatră de temelie a societății și a modelat una dintre cele mai puternice civilizații cunoscute vreodată de planeta noastră.Popularitatea băii de aburi utilizate în aceste băi s-a răspândit în Europa și a devenit un element de bază în cultura epocii victoriene.Camerele de aburi au fost de mulți ani un loc de refugiu și comuniune socială.

Beneficiile pentru sănătate ale unei camere de aburi

Baia de aburi ca opțiune pentru terapia termică oferă mai multe beneficii pentru sănătate.Cele două beneficii principale sunt un protocol puternic de detoxifiere și eliminarea congestiei în sinusuri și plămâni.Natura umedă a camerelor de aburi induce transpirații abundente care servesc la detoxifierea corpului,iar natura căldurii umede servește la slăbirea mucusului din mucoasa plămânilor și a sinusurilor.

Nivelul ridicat de umiditate din cameră nu permite transpirației să se evapore de pe piele și,prin urmare,crește temperatura internă a corpului pentru a induce și mai mult transpirație.Organismul se poate detoxifica de poluanții toxici folosind ficatul și rinichii sau prin transpirație.Orice terapie termică care încurajează transpirația va fi benefică ca protocol de detoxifiere.

Camera de aburi creează un climat de umiditate încălzită care servește la încălzirea membranelor mucoase din interiorul sistemului pulmonar;se crede că acest lucru ajută la descompunerea congestiei din interiorul plămânilor și sinusurilor.Cea mai remarcabilă trăsătură pe care o oferă baia de aburi este capacitatea sa unică de a elimina congestia nazală.

Deși există unele beneficii pentru sănătate asociate cu nivelurile ridicate de umiditate caldă,există și unele dezavantaje serioase care pot pune în pericol sănătatea și bunăstarea.

Baia de aburi: un teren de reproducere pentru bacterii și mucegai

Camerele calde și umede ale camerelor de aburi sunt,uneori,un teren de reproducere ideal pentru bacteriile dăunătoare.Bacteriile se dezvoltă în medii calde și umede,iar camerele de aburi sunt adesea comunale și,prin urmare,reprezintă mediul perfect pentru răspândirea germenilor.Baile de aburi pot genera și răspândi o întreagă serie de bacterii dăunătoare.

În plus față de riscul de înflorire bacteriană în climatul cald și umed al băii de aburi,creșterea mucegaiului este omniprezentă.Mucegaiul poate fi otrăvitor atunci când este inhalat.Spre deosebire de atracția băii de aburi de a elimina congestia nazală,realitatea este că de foarte multe ori este cauza infecțiilor pulmonare datorită prevalenței mucegaiului.

Dacă nu doriți să stați prin disconfortul aburului greu cu potențialul său de infecție bacteriană și creșterea mucegaiului, totuși, doriți totuși să explorați beneficiile terapiei termice, apoi priviți spre lumină, lumina cu infraroșu.

Saune cu infraroșu – o alternativă puternică și sigură

Metoda din spatele luminii cu infraroșu: căldură radiantă pentru o sănătate maximă

Saunele cu infraroșu pentru casa ta pot fi mai avantajoase decât camera de aburi și elimină riscurile implicate în terapia cu căldură umedă.Lungimile de undă ale luminii în infraroșu se vindecă la contactul imediat cu pielea umană,pe măsură ce lumina infraroșie se scurge dincolo de membrana inițială a pielii pentru a pătrunde în țesutul moale al corpului.
Corpul uman este alcătuit din 50 de trilioane de celule și fiecare celulă din corp are ceea ce ar putea fi considerat o „plantă energetică”: mitocondriile,unde se produce ATP (adenozin trifosfat).Când corpul este expus razelor de vindecare ale spectrului infraroșu,anatomia vie a formei umane invită lumina în sistemul său de rețea pentru a crea un efect domino asupra transformării pozitive a sănătății.

Lungimile de undă cu infraroșu există pe spectrul invizibil al luminii și nu pot fi văzute cu ochiul uman,dar pot fi simțite sub forma de căldură.Lumina infraroșie este capabilă să pătrundă adânc în epidermă și,prin urmare,să se angajeze pe deplin în rețeaua corpului.Pe măsură ce razele de lumină cu infraroșu pătrund în epidermă,cel mai mare organ uman,ele încălzesc corpul din interior spre exterior.Corpul răspunde atât la căldură,cât și la lumină pentru a crea o revărsare de beneficii pentru sănătate.

Saunele cu infraroșu pot fi mai eficiente în implicarea răspunsului la sudoare decât camerele de aburi

Detoxifierea in sauna cu infraroșu poate fi mai puternică decât cea experimentată în camera de aburi tradițională,în ciuda temperaturilor exterioare mai scăzute ale aerului.Pe măsură ce lumina infraroșie pătrunde în țesutul moale al corpului,provoacă mult mai multe transpirații decât căldura umedă din camera de aburi.În plus,căldura umedă poate fi incomodă,deoarece transpirația nu se poate evapora de pe corp.

Saunele cu infraroșu sunt mai confortabile și mai relaxante

Nuanțele calde ale saunei cu infraroșu din interiorul structurilor din lemn sunt primitoare ca o oază de relaxare: poate fi dificil să vă scufundați în stări de meditație și relaxare profundă cu nivelurile ridicate de umiditate din camerele de aburi,în special cu apa care picură oriunde este nu este posibil să vă controlați muzica dorită,saumsă citiți o carte.

Haloterapie versus camera de aburi pentru sănătatea pulmonară

Găsiți o saună cu infraroșu care vine echipată cu pereți de sare din Himalaya pentru a beneficia de sănătatea pulmonară prin eliberarea de ioni negativi.Terapia salină este folosită de secole ca tratament sănătos și eficient pentru tulburările bronșice.

Camerele de aburi se laudă adesea cu capacitatea lor de a elimina congestia plămânilor și a sinusurilor.Acest lucru poate fi înșelător,deoarece baia de aburi este adesea latentă cu o creștere bacteriană dăunătoare și mucegai care distruge sănătatea pulmonară.

Ușor de instalat și sigur de utilizat acasă

Câteva avantaje suplimentare pentru utilizarea saunei cu infraroșu si nu a camerelor cu aburi:

-Căldura uscată radiantă a saunei cu infraroșu face foarte ușoară instalarea acasă,spre deosebire de o baie de aburi care trebuie să fie închisă -camara de desfacere realizata din materiale neporoase. 

-O saună cu infraroșu pentru casa dvs. este ușor de instalat și nu va afecta integritatea clădirii cu toată umezeala generată de camerele de aburi.

-Sauna cu infraroșu nu vă va afecta casa sau sănătatea,așa cum se întâmplă uneori cu baia de aburi prin răspândirea infecțioasă a mucegaiului și a bacteriilor.

Terapia cu lumină de calitate medicală: un plus colorat

Terapia cu lumină coloristică de calitate medicală a fost descoperită de NASA ca o modalitate de vindecare în tratamentul unei varietăți de afecțiuni ale pielii,inclusiv vindecarea rănilor pentru victimele arsurilor.Camerele de aburi nu sunt capabile să ofere beneficiile terapiei cu lumină datorită umezelii din aer.Valoarea intrinsecă a frecvenței luminii asupra fiziologiei umane nu poate fi subestimată. 

Saunele cu infraroșu permit atât beneficiile căldurii,cât și cele oferite prin terapia cu lumină.

Beneficii pentru sănătate unice pentru terapia cu infrarosu cu spectru larg

Terapia cu saună cu infraroșu,ca modalitate de vindecare,oferă o cascadă de beneficii pentru sănătate,care răspund direct la impactul pe care îl au undele de lumină cu infraroșu asupra organismului uman.

O listă de beneficii potențiale pentru sănătate,unice pentru terapia cu saună cu infraroșu (neacoperită cu utilizarea camerei de aburi):

– Circulație îmbunătățită ca răspuns la lumina cu infraroșu: activați răspunsul mitocondrial pentru a induce o circulație pozitivă.

– Producția de colagen: Creșteți elasticitatea pielii și strălucirea tinerească cu expunerea la undele de lumină în infraroșu apropiat.

– Rată îmbunătățită de leziuni și recuperare musculară: fracturi osoase; rupturile ligamentelor și rupturile musculare se vindecă exponențial mai repede atunci când sunt expuse spectrului larg de unde de lumină în infraroșu.

– Restaurarea sistemului endocrin: echilibrați glanda tiroidă,suprarenală,hipofizară,pineală și reproductive.

– Eliberarea de depresie: expunerea la razele infraroșii stabilizează producția de serotonină pentru a produce o poartă chimică a creierului înapoi către bucurie. 

Terapia cu sauna cu infraroșu: alegerea iluminată

Ieși din ceața unei băi de aburi în lumina adevărului în timp ce marinezi în strălucirea caldă a luminii cu infraroșu.Respectarea tradiției antice a terapiei termice,împreună cu cea mai actuală evoluție a progresului tehnologic,face ca sauna cu infraroșu să fie sigură,eficientă și fără germeni,pentru persoanele interesate de explorarea modalităților de terapie termică.

Deși este adevărat că multe forme de terapie termică pot fi benefice pentru fiziologia umană,riscurile pentru sănătate implicate în luarea băilor de aburi ar putea să nu merite,mai ales că există alte alternative care sunt mai accentuate în beneficiile sănătății și mai puțin dezordonate!

2 comentarii

  • Badin

    marcat!!, imi place foarte mult site-ul tau!

  • Nice weblog here! Additionally your web site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link on your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol| Shani Marve Elconin

Lasa un raspuns

Adresa ta de e-mail nu se va afisa public.